Intracommunautaire leveringen

Intracommunautaire leveringen  

Als er goederen worden verhandeld tussen verschillende landen binnen de Europese Unie, dan kan er sprake zijn van een intracommunautaire levering. Een intracommunautaire levering is een levering van goederen door een een btw-plichtige leverancier gevestigd in een EU-land aan een btw-plichtige afnemer gevestigd in een ander EU-land.

Bent u een btw-plichtige ondernemer gevestigd in een EU-land en niet zijnde Nederland, dan kunt u via POSdata.eu eenvoudig uw bestelling doen als intracommunautaire aankoop.

 

Voor een intracommunautaire aankoop dient u uw btw-nummer op te geven bij uw account of op de afrekenpagina. Op de afrekenpagina dient u tevens de optie 'Geen BTW (alleen intra-EU)' aan te vinken. Vermeld uw btw-nummer ook bij het factuuradres. Het btw-nummer dient u in te geven zonder landcode, punten of streepjes (bijv. 0123456789 voor een Belgisch btw-nummer).

Uw btw-nummer wordt automatisch gevalideerd bij de Europese Unie. Nadat uw btw-nummer is gevalideerd en als geldig is aangemerkt, wordt automatisch het 0% tarief toegepast.

  POSdata EU Checkout
Waarschuwing  

Het is mogelijk dat de servers van de Europese Unie tijdelijk overbelast of niet bereikbaar zijn. Dan is een succesvolle validatie helaas niet mogelijk en valt het systeem terug op een standaard levering met BTW. Probeert u het dan later opnieuw of neem contact op met onze klantenservice.