Retouren & garantie

Retouren


 

Wanneer uw aankoop defect raakt of problemen vertoond, dan is dat bijzonder vervelend. Daarom hebben we een eenvoudig te gebruiken retouren (RMA) procedure waarmee u in enkele stappen het defecte artikel kunt aanmelden voor reparatie.

Om een RMA aan te melden dient u in te loggen met uw klanten account. Onder de tab 'Mijn RMA's' klikt u op de knop 'RMA aanvragen'. Op het eerste scherm selecteert u de bestelling waarmee u het defecte artikel bij ons heeft aangeschaft. Op het volgende scherm selecteert u het betreffende artikel en het aantal dat u wilt retourneren. Vervolgens kiest u de reden van retour, de staat van het artikel en de gewenste oplossing. Om het u makkelijk te maken hebben we de meest voorkomende mogelijkheden voorgedefinieerd.

In het veld 'Klachtomschrijving / Extra informatie' kunt u een extra informatie meegeven bij uw RMA aanvraag. Wanneer het om een defect artikel gaat, is het belangrijk een duidelijk beschrijving van het probleem in te geven. Optioneel kunt u nog een bestand of foto meesturen.

Nadat wij uw RMA aanvraag hebben ontvangen, krijgt u van ons zo spoedig mogelijk een reactie en een RMA-formulier waarmee u uw RMA kunt retourneren. In sommige gevallen geeft een fabrikant on-site service wanneer het apparaat binnen de garantie periode defect raakt. In dat geval wordt het defecte apparaat bij u opgehaald en na reparatie weer bij u terug bezorgd.

Wanneer u ervoor gekozen heeft bij uw bestelling geen klanten account aan te maken, dan kunt u geen online RMA aanvraag doen of de status van uw RMA aanvraag online volgen. In dat geval stuurt u een e-mail naar onze klantenservice.Waarschuwing
 

Verbruiksartikelen zoals etiketten, labels, ribbons, (inkt)linten en printkoppen kunnen om begrijpelijke redenen alleen worden geretourneerd als de verpakking niet is beschadigd en wanneer de plastic seal waarin de rollen etiketten, (inkt)linten of printkop zijn verpakt niet zijn geopend of verwijderd. Wanneer de plastic seal van een van de rollen van de verpakking of de printkop is verwijderd, kunnen wij aan een eventuele volgende klant niet meer garanderen dat rol compleet en ongebruikt is of de printkop nieuw en ongebruikt is en derhalve kunnen wij deze producten niet meer retour nemen.

 

Garantie

Alle apparatuur wordt door ons verkocht met de standaard fabrieksgarantie. De fabrieksgarantie van ieder product staat vermeld op de productpagina onder de tab 'Specificaties'. Bij de meeste apparatuur is de fabrieksgarantie een tot twee jaar, maar bij steeds meer producten zien we een fabrieksgarantie van drie tot vijf jaar.

Wanneer uw aankoop defect raakt binnen deze garantie periode, dan wordt uw aankoop doorgaans zonder kosten gerepareerd of vervangen. Om een beroep te doen op de fabrieksgarantie, dient het defecte product altijd teruggestuurd te worden naar de importeur of fabrikant. De importeur of fabrikant bepaald uiteindelijk of een product onder garantie wordt gerepareerd of vervangen.

Let op: Door onjuist of verkeerd gebruik kan uw recht op garantie komen te vervallen. Uiteraard kan POSdata Nederland niet aansprakelijk worden gesteld voor het vervallen van de garantie bij verkeerd of onjuist gebruik of de gevolgen ervan.

 

POSdata Nederland (fabrieks) garantie